Cotton Merino

Ord. pris: 
40 kr
Rea:
20 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
03
Du sparar: 
20 kr (50%)
Antal:
Ett superwash-behandlat garn för alla säsonger!
 
  • Innehåll: 50% Ull, 50% Bomull
  • Garngrupp: B (20 - 22 masker) 
  • Vikt/längd: 50 g = ca. 110 meter
  • Rekommenderade stickor: 4 mm
  • Stickfasthet: 10 x 10 cm = 21 m x 28 v
  • Fintvätt 40°C / Använd aldrig sköljmedel / Torkas plant


DROPS Cotton Merino är en kombination av extra fine merinoull och långfibrig bomull. Vi har valt att inte karda ihop merinoullen och bomullen, vilket framhäver de olika fibrernas egenskaper på ett bättre sätt samtidigt som det uppnås mer levande i färger och struktur. Precis som i alla våra merino-garner kommer merino-ullen från frigående djur i Sydafrika och Sydamerika.

Garnet består av många tunna trådar som har spunnits ihop, vilket ger rundhet och fyllnad och gör att garnet passar speciellt bra till flätor, strukturmönster och moss-stickning. Denna speciella konstruktion gör att det är extra viktigt att behandla plagget rätt: se till att hålla stickfastheten och sticka hellre för hårt än för löst. Tvätta inte plagget för varmt, låt det aldrig ligga i blöt och låt plagget plantorka.

Det är mycket behagligt att arbeta med och det ger väldigt sköna plagg med tydliga och jämna maskor. Ullen är superwash-behandlad och mycket mild mot huden och passar därför väldigt bra till barn- och babykläder.
 
Made in EU
Oeko-Tex® certificate 25.3.0016

Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.